Om ett middagstips.

Måndag och dags för ett litet middagstips! Igår blev det kycklingfilé och sötpotatis, här kommer recept:

Du behöver(till ca 4 matlådor):
Fyra sötpotatisar
Ca 4 kycklingfiléer
Sparris
Citron
Vitlök
Rosmarin
Salt
Peppar

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka av sötpotatisen. Dela de i lagon stora bitar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och strö på rikligt med rosmarin, flingsalt och peppar. In i ugnen!

Stek på kycklingfiléerna en snabbis i varm stekpanna, med smör. Krydda på med salt, peppar och rosmarin. När de fått snygg färg lägger du dem i en lätt smörad plåt. Skölj sparrisen och dela den i mindre bitar. Lägg sparrisen på samma plåt/i samma ugnsform som kycklingen. Skär citronen och vitlök i skivor, lägg ovanpå kycklingen. Strö flingsalt på sparrisen. 

Flytta ner sötpotatisen något snäpp i ugnen, kycklingen ska vara i mitten. Sötpotatisen tar ca 30min och kycklingen får vara inne tills den är klar helt enkelt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0