Om Ernst.

För ett par veckor sedan trillade nyheterna från Ernst in i butiken. Jag har låtit de sjunka in litegrann eftersom jag från början varit ganska tveksam till allt med hans stämpel på, men faktum är att jag är fast! Kanske inte i produkterna med Ernst klassiska citat på, utan mer ljusstakarna i koppar och mässing, textilen, krukorna och vaserna. Plus att jag verkligen känner ett behov av att göra plats för en ljuskrona...



Bilder från Färg och Form

Ganska så mysigt va? Litegrann som Ernst! Här hittar du alla produkter från Ernst hos Hamngatan 12!

Om att vilja tusen saker men inte hinna allt.

Gått runt den senaste tiden med konstant ont i magen. Det river och sliter. Gör ont. Och jag vet varför för det blir exakt så här i perioder när jag har alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid. Jag stressar sönder mig.

Och i helgen var jag ledig. Två dagar utan minsta lilla planerade sak. La telefonen åt sidan och svarade i min egen takt. Städade, tränade, pysslade, åt god mat och pussades. Somnade alldeles för tidigt för att vara helg men vaknade ändå sent. Och vet ni? Kroppen är utvilad. Jag är utvilad. Och det är så himla skönt.

Nu jobbar jag järnet denna vecka och på söndag åker vi på ikea! Har redan skrivit en inköpslista medan mannen i huset tycker att vi ska handla...spontant. Oavsett vad som hamnar i kundvagnen till sist så ska det bli väldigt mysigt med en liten utflykt!

Om att torka äpplen.

I helgen provade jag att torka äpplen för första gången! Inget svårt projekt egentligen men tar lite tid. Perfekt att ha i müslin, på gröten eller som snacks. Slår dock inte riktiga chips...

Du behöver:
Äpplen
Kanel och/eller kardemumma

Så här gör du
Sätt ugnen på 75grader. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper, se till så att äppelbitarna inte ligger ovanpå varandra. Strö över kanel eller kardemumma om du vill, jag tyckte det blev godast med kanel! Ställ in i ugnen. Lägg en grytlapp eller kökshandduk mellan luckan och själva ugnen så att den står lite på glänt hela tiden. Detta släpper ut fukten så bitarna torkar ordendligt. Det tar lite tid för skivorna att torka, ca fem timmar, men det är det värt! 

Klart!

 

Om müsli.

Har haft sjukstuga med mig själv hittills denna vecka. Skittrist. Men idag är jag piggare så då snodde jag ihop lite müsli! Supergott att ha på yoghurten, kvargen eller vad du gillar.

Du behöver:
Havregryn(jag använder de från Semper som är glutenfria)
Honung
Solroskärnor
Pumpakärnor
Hasselnötter
Cashewnötter
Torkade äpplen(recept kommer)
Russin
Kardemumma

Mängd vet jag inte riktigt, kör på som du känner! Jag har i alla fall mest havregryn.

Så här gör du:
Blanda havregrynen med honung. Rör ihop så det blir som en halvtorr smet eller vad man ska säga. Strö ner kardemumma. Strö ut på en plåt och sätt in i ugnen på ca 100grader. Låt stå inne ca 15min. Ta ut plåten.

Jag gör detta för att jag vill att blandningen ska bli till lite större "bitar" men vill du så kan du dra in alt samtidigt. Dock tar nötterna kortare tid än havregrynen.

Medan havregrynen är inne kan du förbereda och hacka både hassel- och cashewnötterna i ganska grova bitar. Blanda ihop detta med solros- och pumpakärnorna. När du tagit ut plåten ur ugnen häller du över blandningen på havregrynen och ställer sedan in plåten i ugnen igen.

Låt stå i ugnen tills havregrynen fått en fin färg. Häll sedan över allt i en bunke och blanda ner övriga ingredienser.
Klart!

 

Om att flytta.

Det är en lång process. Känns det som. Packa ner i kartonger, bära kartonger, förflytta kartonger, packa upp ur kartonger, vika ihop kartonger och lägga kartongerna i förrådet. En lång process att flytta sommaren till lägenheten och samtidigt göra plats för hans saker i lägenheten. Men det tar sig. Och det är värt allt slit i världen för så här lycklig trodde jag aldrig jag skulle bli.

Men igår när jag kom hem var jag så trött. Fick bita ihop för att inte skrika rak ut i ren frustration över att bo i ett kaos. Och då var jag ändå ledig förra veckan och fick iordning ganska mycket. Men i alla fall. Så ikväll efter jobbet ska jag gå raka vägen hem och jobba hela kvällen om så behövs. Jag måste få ordning.

Och det kommer bli så bra. Det känns så fantastiskt bra. Tack tack snälla livet för att det blev så bra till sist.

RSS 2.0