SIIRTOLAPUUTARHA

Jag spenderar mina dagar i en inredningsbutik. Detta innebär att jag vid den här tiden på året får se en massa snygga nyheter! Roligast i år, enligt mig, är att Marimekko utökat sin porslinserie med bland annat en djuptallrik och ett riktigt snyggt uppläggningsfat. Plus nytt mönster på kanna och mjölkkanna...
Håll i plånkan för här kommer en snabbgenomgång!



Det här är kanske inga delar man köper 12 av på en gång, utan mer en samlargrej. Jag har jobbat ihop några tallrikar, muggar & koppar och utökade samlingen med ett gäng djuptallrikar nu när de landade i butik. Är väldigt nöjd! Nästa mål blir nog det där fatet, har lite svårt att få det ur huvudet nämligen...
 

PASTA MED KANTARELLER

Hej!

Idag var jag sugen på kantareller så då blev det kantareller till middag. Tillsammans med pasta och lite annat.

Du behöver:
Ett gäng kantareller
Pasta(jag valde tagliatelle)
Grädde
Grönsaksbuljong
Timjan
Basilika
Svartpeppar

Så här gör du:
Koka upp lika delar vatten och grädde i en kastrull(jag tog 3,5dl grädde och 5dl vatten, fungerade också). Smula ner en tärning grönsaksbuljong och låt detta puttra ihop minst 20min under omrörning. 

När det är kanske 15-10min kvar sätter du igång pastavattnet i en ny kastrull och saltar det. I med pastan och låt koka. 

Ta fram en stekpanna. När det är ca. 5min kvar av det som kokas i de två kastrullerna lägger du ner en klick smör i stekpannan och drar igång plattan. Klipp ner timjan + basilika i pannan och låt fräsa. Ner med kantarellerna, peppra.

Häll av vattnet från pastan. Rör ihop allt. Ät och njut.

 

FREDAG

Hej!

Igårkväll plockade moffa upp mig på jobbet, och så åkte vi ut till dem. Det var nämligen dags för surströmming! Åt alldeles för mycket och fick genomlida en extrem paltkoma men det var det värt!

 
 
Idag väntar jobb till 16, sen gör jag helg! Ikväll väntar räkor och vin med Ylva och Linda. Fint som snus!

HEJ

Hej!

Nu ser det (återigen) lite annorlunda ut här. Höstnytt, tänkte jag kalla det. Jag tänkte också att det här kan bli som en liten nystart. Jag har nämligen saknat att skriva och fota, plus att jag för tillfället är så sprängfylld med inspiration att det förhoppningsvis kan peppa någon mer än mig!

Vad kommer den här sidan handla om från och med nu då?

Inredning.
Jag jobbar i en inredningsbutik och älskar det! Dessutom kommer det pågå en del projekt i lägenheten i höst... Nyheter, inspiration, pågående projekt med mera hamnar alltså här!

Träning och mat.
Jag har alltså nästan nyss börjat träna på gym(ska jag vara ärlig börjar det närma sig ett år). Det är för det mesta fortfarande ganska vilset även fast det börjar klarna allt mer eftersom. Förutom detta så tränar jag badminton flera gånger i veckan, springer, åker skidor osv. Detta i kombination med att jag verkligen gillar att stå i köket kan säkert ge tips och trix till någon annan därute!

Exakt nästan allt annat. Till exempel:



Min kärlek till frisk luft. Intas gärna på fjäll.



Saker jag handlar. Vilket i perioder kanske blir lite väl ofta.




Livet i övrigt. Äta lunch med kloka personer, umgås med familj, busa med hund och bli sambo med hundens husse!

Det var allt för denna gång, vi hörs snart igen! 
 
 

RSS 2.0