Ledig lördag, fotboll och pollenbakis



Igår gjorde jag ÖFK-premiär när de hade hemmamatch mot Jönköping! Blir alltid så himla sugen att spela fotboll när jag kollar på matcher, men den tiden är nog förbi. I alla fall så blev det oavgjort och det var absolut inte sista matchen för mig den här säsongen! 

Sen har det inte blivit så mycket mer gjort den här helgen. Nemo är hängig pga örat och pollenallergi, och jag börjar också känna av att det slår ut utomhus. Ögon som rinner och ett tungt huvud är ingen snygg kombo...

Nu har jag precis varit ute på en promenad med Nemis och tänkte faktiskt avrunda den här söndagen med att baka en kladdkaka! 

Skogsterapi

Igår var jag helt fruktansvärt trött, och somnade på soffan mitt på dagen. I en och en halv timme. Sen jagade Tobbe igång mig och så åkte vi ut till Lugnvik! Först gick vi ett varv i elljusspåret och sen sprang Tobbe ett! Älskar verkligen att vara i skogen. Det är lugnt och tyst och luktar gott.





Söndagsfix

Den här lediga dagen har gått superfort! Imorse var det jag och pensionärerna på Ica, har aldrig varit där så tidigt. Anledningen? Det skulle handlas till morotskaka! Mamma, pappa och Olga har varit här och fikat vilket var supermysigt!

Förutom det så har vi även hunnit med en storstädning av lägenheten. Så skönt! Sen kom Patrik hit för att titta på fotboll med Tobbe så då smet jag iväg på en långpromenad. Den slutade på 9,3km och ett par mycket trötta ben. Men med solen i ögonen, snackandes med Malin 80mil bort gick kilometrarna fort!

Nu är jag taggad för en ny vecka! 

Galet vacker utsikt efter sjön!

Lilla bästa vän

Idag har jag varit ledig och vad som skulle bli en lugn dag hemma med Nemo blev en överjävligt jobbig dag med Nemo.

Men den började bra. Den började med mys och långfrukost i soffan. Sen kom morgonpromenaden och allt ont med den.

Vi var nästan hemma när en kamphund kom och attackerade Nemo. Bet sig fast i örat och vägrade släppa. Drog och drog och släppte inte. Det var jag och tjejen som hade hand om hunden men det gick inte att få bort den. Två personer till kommer och hjälper men den släpper inte. Nemo skriker, varje gång gör det ont i hela jävla kroppen och jag hör mig själv bara skrikgråta nej nej nej. 

Så till sist kommer en kille som brukar vakta hunden ibland, får bort den på en gång och jag är ett vrak. Gråter och kramar Nemo och försöker se hur ont han har. Om hans öra ens sitter kvar. Det gör det helt mirakulöst nog och han verkar knappt ha ont. Han är skakad men har klarat sig väldigt, väldigt bra.

Ringer till Tobbe. Åker upp till Djursjukhuset och de snabbundersöker i väntrummet. Ser bra ut. Efter ett par timmar kommer vi in och det är ett jack i örat. Vågar andas ut lite. 

Så är vi hemma igen och Nemo är helt slut men mår bra. Han mår bra och har bara ett sår på örat. Tack tack tack.

Hunden som sprang mot Nemo var kopplad. Den var kopplad och hade slitit sig loss. Jag tänker att det kan helt ärligt hända vem som helst. Men den här jävla maktlösheten när någon man älskar av hela sitt hjärta skriker i panik och det inte går att få bort det som orsakar smärtan vill jag aldrig mer känna. Det var det vidrigaste jag varit med om någonsin. Jag är så otroligt glad över att Tobbe och Linda fostrade en så otroligt stabil hund som Nemo. Så otroligt glad att det gick bra. Och så otroligt jävla tacksam att den här fyrbenta, håriga, kärleksfulle, knäppa glädjespridaren finns i mitt liv.


Det här är en bild på när han hjälper mig att tvätta. Lilla skruttis. 

En ny soffa

Igår beställde vi en ny soffa! Den vi har nu är alldeles för liten och nedsutten så det behövs verkligen. Började leta efter en ny i söndags och nu är det alltså beställt och klart. Så är det alltid med mig, har jag fått för mig något så går det undan när jag har bestämt mig. Och så sa Tobbe att "vi åker och kollar på den så får vi se" och en halvtimme senare var det klart!

Så här ser den ut:

Toronto

Den heter Toronto och kommer från Mio.
Vi får vänta i 8 veckor men jag håller redan på att planera om ungefär hela vardagsrummet!

Bananpannkakor

Ledig dag = perfekt tillfälle att äta en extra god frukost. Jag rörde ihop bananpannkakor och toppade med frukt och kesella. Lika gott som vanligt!

Gör så här:
Mosa en banan.
Rör ner ett ägg och en klick kvarg.
Tillsätt eventuellt lite mjöl(jag använder glutenfritt) eftersom smeten kan bli lite för lös annars.
Stek på medelvärme. 

Klart! 


RSS 2.0