Om ett projekt.

Ett projekt som jag ska ta tag i hemma är hallen. Just nu är det gröna väggar i två olika nyanser, och jag har sedan jag flyttade in för två år sedan haft som mål att måla om. Från början var jag inne på vitt, men nu lutar det mer åt ljusgrått.

I samband med det kommer det även flytta in lite nya grejer, bland annat lite förvaring och något att sitta på!

Sittpuffen kommer från Åhlens och ni hittar den här. Det var den jag handlade nu i veckan så den står på mitt jobb och väntar.
Mattan är från HM och är slutsåld. Min kommer i början av oktober!
Och korgarna från House Doctor finns här och de kommer hänga på väggen för halsdukar, vantar osv.

Nu vill jag sätta igång!

Om ett kaos.

Så var den kommen. Igår klockan ett gick jag på semester. En vecka har jag tagit och den ska mestadels tillägnas nerpackning, flyttning och uppackning. Hann med en fika tillsammans med Ylva igår och det var så himla mysigt! Sen fyndade jag en grej till hallen hemma som ni får se till veckan när vi fått iordning!

Idag har vi kaos. Flyttkartonger och sopsäckar och lite mer kaos. Men det är ingen stress egentligen, har packat det mesta och städningen gör vi på tisdag. Vill mest att det ska vara klart nu bara, hatar att bo i kaos. Vill ha mitt kök så jag kan spåra loss på massa gott, mitt sovrum med den stora sängen och bara känslan av att allt är på plats. Inte utspritt på tre olika ställen som det är nu.

Men nu är det bara tre dagar kvar och sen är det klart. Ge mig tålamod. 

Om att vilja ha men att samtidigt vilja spara.

Alltså. Jag slits hela tiden mellan att spara till en framtida lägenhet och att ha så fint som möjligt i den vi bor i nu. Senast mitten av nästa vecka får vi tillbaka Lägenheten efter en sommar i Stugan och det ska bli jätteskönt! Jag är helt sprängfylld med planer på mindre och lite större projekt som skulle kunna bli såååå bra. Men så måste jag försöka hejda mig lite och komma ihåg att pengarna kanske borde få flytta in på ett sparkonto...
Men rackarns vad svårt det är. 

Här är ett par prylar som mer än gärna får finnas hemma hos oss framöver:
Duk i zickzack-mönster/Massor av ljus/En supermysig pläd från Klippan

Om kuddar.


Afroart
 
Kan man ha för många kuddar? Nej. Finns väl någon sorts gräns när man själv inte får plats, men där är vi inte än på långa vägar. Jag har en idé om hur jag ska göra i lägenheten som jag tror kan bli jättebra! Med lite filtar och kuddar kan man verkligen förändra med små medel. Ni får hålla er i lite mer än en vecka, sen blir det inspiration och tips och recept så det räcker och blir över. Nedräkningen har börjat!

Om att avsluta sommaren.

Det är söndag. Långfrukost i soffan framför Nyhetsmorgon och flera koppar kaffe. Idag ska vi städa ur stugan, i alla fall litegrann. Så mycket som går. Packa ner lite porslin, ta hand om hösttrötta sommarblommor, plocka undan sängkläder och så. Och frakta till stan.

Jag längtar så efter den här hösten. Mest för att det ska bli så mysigt och bra att faktiskt bo ihop. Ha alla saker på en och samma plats. I vårt hem. Ganska fint.

Men sommaren har varit strålande. Finns inget som är så rogivande som att vara i stugan. Längtar redan till nästa sommar! Men först blir det höst, vår och vinter i stan och det känns väldigt bra det med.


Om en jobbhelg.

Eller jobbhelg...mer jobblördag! Igår och idag har vi haft 20% på allt i butikerna, det har varit Storgatandagarna och galet mycket folk. Samtidigt har International Street Market stått på Stortorget. En marknad där kök från världens alla hörn ställer upp och du kan köpa lunch, en korvbit, fudge eller annat smått och gott! Igår åt jag och Lise varsin kycklingcurry och gick sedan loss på fudgen. Den klarade man eftermiddagen bra på!

 
Och så idag...vilket kaos! Men det är så kul när det är mycket folk i rörelse! Nu väntar ledig dag imorgon, sen följer fem arbetsdagar och efter det (flytt)semester! Livet är fint nu.

Om att planera flytt.

Gårdagskvällen spenderades hemma hos mamma och pappa, Olga fyllde år så det bjöds på mat och tårta! Så när vi åkte hem fick jag med mig en påse äpplen...så nu ska det göras äppelmos!
 
Nu är det inte ens två veckor tills vi får tillbaka min lägenhet. Igår skaffade jag flyttkartonger så vi kan packa Tobbes saker och nu vill jag bara att nästa vecka ska gå i racerfart! Men alltså det här med att packa och flyttstäda... Plus att vi ska frakta hem alla saker från stugan också. Finns en risk att det kommer krävas en större lägenhet! 
 
 

Om chiapudding.

Det är hypat, modernt och syns nästan överallt. Chiafröet. Så igårkväll rörde jag ihop en chiapudding och ställde i kylen över natten. Det ser kanske inte jätteaptitligt ut, men jag tänkte att jag skulle ge det en chans.
Här kommer recept!

Du behöver:
2dl mandel- cahsew- eller hasselnötsmjölk. (Antar att vanlig mjölk också fungerar?)
2msk chiafrön
Vaniljsocker
Ev. kardemumma

Så här gör du:
Blanda alla ingredienser i en skål. Jag tog ungefär en nypa vaniljsocker och kanske lika mycket kardemumma, men det känner du själv hur mycket du vill ha av varje. Låt blandningen stå ca. 15min. Rör om igen och häll sedan upp i burk/skål. Låt stå kallt över natten.

 
Och vad tyckte jag nu då? Jag ska vara ärlig och säga att jag är tveksam till konsistensen. Men om man äter det tillsammans med frukt och försöker tänka bort hur fröet känns i munnen så är det en frukost jag rekommenderar! 

Om att slippa ha ont.

Igår var jag hos naprapaten för första gången i mitt liv. Har ju en nacke och en arm och numer ett par käkar som gör ont, och efter ett par år med ihärdig smärta och besök hos sjukgymnast tänkte jag prova en ny taktik.

Och inatt har jag sovit första natten utan att vakna av smärta på flera år! Längtar med andra ord redan efter nästa besök för ska det fortsätta så här innebär det ren succé!

Annat som händer i mitt liv: Jag har kommit in på utbildning.
Men så är det ju det här med att ha tid. Och jag är lite tveksam till att jobba heltid + plugga + träna + ev. leva litegrann. Men det är bara för en kortare period och kursen är nog rysligt bra att ha.
Så vi får se men det ska nog gå!

Ikväll väntar träning och sen lovar jag att det kommer recept på den där müslin! Den är fruktansvärt god och riktigt najs att ha till hands i skafferiet!


soon to be smärtfri
 

Om ett middagstips.

Måndag och dags för ett litet middagstips! Igår blev det kycklingfilé och sötpotatis, här kommer recept:

Du behöver(till ca 4 matlådor):
Fyra sötpotatisar
Ca 4 kycklingfiléer
Sparris
Citron
Vitlök
Rosmarin
Salt
Peppar

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka av sötpotatisen. Dela de i lagon stora bitar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och strö på rikligt med rosmarin, flingsalt och peppar. In i ugnen!

Stek på kycklingfiléerna en snabbis i varm stekpanna, med smör. Krydda på med salt, peppar och rosmarin. När de fått snygg färg lägger du dem i en lätt smörad plåt. Skölj sparrisen och dela den i mindre bitar. Lägg sparrisen på samma plåt/i samma ugnsform som kycklingen. Skär citronen och vitlök i skivor, lägg ovanpå kycklingen. Strö flingsalt på sparrisen. 

Flytta ner sötpotatisen något snäpp i ugnen, kycklingen ska vara i mitten. Sötpotatisen tar ca 30min och kycklingen får vara inne tills den är klar helt enkelt!


Om en helg.

Vilken dag! Strålande solsken, vindstilla och jag är ledig! Händer inte alltför ofta så efter en snabb tur på Lillänge tog jag med mig fyrbent sällskap på en fyra timmars långpromenad. Så otroligt skönt att få lite frisk luft! 
 
 
Ganska trevligt att ha ett sådant här område tio minuter från ytterdörren! Är helt sjukt men om man jämför att gå en långpromenad på asfalt bland trafik mot en promenad på ÖSK eller annat skogsområde så är skillnaden enorm. Finns på något sätt ett bra lugn där som kan vara bra för vissa stressade människor...som...mig själv...

Imorgon kommer det upp recept på världens godaste müsli! Missa inte det!
 
 
 

Om ett middagstips.

Då kör vi ett till middagstips! Det blir en gryta.

Du behöver:
Grytbitar(jag hade älgkött från kalv)
1/2 liter buljong
Svamp
Lök
Morötter
Paprika
Körsbärstomater
Kryddor

Så här gör du:
Bryn på bitarna i en klick smör(i en stekpanna), salta och peppra. Lägg över bitarna i en stekgryta. Skär morötterna, svampen och löken i mindre bitar och stek på dem en stund i samma panna som du stekte köttet i. När det är klart lägger du över de bitarna i samma gryta som köttet ligger i. Häll på buljongen i grytan och låt detta puttra ca 50min. Medan det puttrar på smakar du av. Jag drog på lite paprikapulver och lite annat smått och gott som fanns i kryddskåpet. 

När det är en stund kvar innan du anser att det är klart häller du i paprikan och tomaterna. Salta och peppra lite mer. Koka ris eller fixa annat tillbehör. Ät och njut!

(Det kan eventuellt vara najs med en skvätt soja i, men jag hade ingen hemma!)

(halvkass iPhonebild med det får duga)

Om House Doctor.

I veckan kom ännu en leverans med nyheter från House Doctor... Nu vill jag verkligen tillbaka till lägenheten för jag har ett shoppingsug som inte liknar något annat!

 
Korgen finns även i större modell som tvättkorg. Vi kommer ha två små korgar på väggen i hallen till handskar, halsdukar och mössor. Och den där tapasbrickan får nog flytta in i köket...

Om en picknick.

En onsdag i början av september. Solen skiner och luften är sådär höstfrasig ni vet. Det är varmt i solen men kylan nyper ändå lite i kinderna.

Precis en sådan kväll var det igår när jag och Ylva gick uppför Gustavsbergsbacken! Och när vi kom upp gick vi en promenad till vackraste utsiktsplatsen och dukade upp en tapas-picknick.


Så inte vet jag, men middagstips? Ät småplock. Utomhus helst för då smakar allt konstigt nog bättre.

Om en helg.

Så var det onsdag, jag har ledig dag och tvättar som en idiot. Men istället för att prata om det tänkte jag att vi kunde ta en titt på min helg! I fredags packade jag väskan, tog med mig Nemo och följde med familjen upp till fjälls!

I lördags gick jag, Olga och Nemo dagstur på Västerfjället, en alldeles lagom slinga på ca. 8km. Det var tre trötta själar som landade i stugan sen kan jag lova!


Önskar verkligen att alla fick uppleva det här! Utsikten, luften, miljön, allt. Finns inget mer fantastiskt än fjällen.
 
 
På söndagen plockade jag igen det sista av blåbären medan Nemo låg i blåbärsriset och återhämtade sig. Blev en liter bär och nu finns det nog så det räcker i vinter!
 


Avslutade helgen med ett badmintonpass i Lugnvik. Jag och Sara spelade säsongens första singelmatcher och det var grisigt jobbigt men som alltid är det bästa känslan efteråt!
 

RSS 2.0