Lunchtips: Äggröra

Idag är jag ledig, och tog en lång sovmorgon. Så var det helt plötsligt lite sent för frukost så jag rörde ihop lite äggröra istället! Går superfort och är mättande!


Du behöver:
4 ägg
1/2dl grädde
Salt och peppar
Smör att steka i

Vispa ihop allt. Stek på låg värme tills äggröran har rätt konsistens! 

Tillbaka i stan

Det var jobbigt att åka från stugan idag. Mest för att den här helgen har varit helt underbar, men också för att jag vet att det kanske dröjer tre veckor innan vi tar oss dit igen. Tre veckor till semester. Så nu har vi verkligen något att längta efter!
Så här vackert var det igårkväll! 

Midsommar

Jag har den drömmigaste helgen. 
Ledig fredag-söndag plus midsommar. Så igår på förmiddagen packade vi äntligen ihop oss och åkte till stugan. Bästa stället på jorden. Olivia och Bob kom förbi på liten sillunch för att sedan åka vidare mot festligheter.

Och vi? Vi åt plockbricka till middag, busade med Nemo på gården och spelade kort. Det kanske låter tråkigt och så, men för mig är det här den perfekta helgen.

Idag vaknade vi sent. Nemo fick springa av sig på gården och sedan åkte vi in till stan och spelade minigolf. Strålande sol och nästan vindstilla. Handlade till kvällens middag och så tillbaka ut till lugnet. Medan Tobbe och Nemo var nere vid sjön planterade jag sallad och morötter i mina pallkragar som jag har här. Nu myser vi litegrann innan vi ska grilla. Ikväll blir det fotboll! 

Och jag vill inte åka härifrån. Alltid samma sak.


Att göra något mysigt av regnet

Imorse satte jag mig på cykeln och trampade ner mot stan, trots ösregn. Det rann om mig när jag kom fram men det var det värt! Vart jag skulle? Till Café Jaktstugan för att testa deras brunch, tillsammans med Frida.

Ganska liten brunch men med en del godbitar. Bland annat våffor(fanns glutenfria!!), mackor(även här fanns glutenfritt) och hemmagjord jordgubbssaft. På något sätt saknade man kanske något mer matigt som tex äggröra men överlag en bra brunch i mysig miljö!



Resten av dagen har spenderats hemma med massa småfix, och så avrundade jag kvällen med kaffe hos Olivia. Hon har flyttat in i en lägenhet på gatan nedanför = dröm.

Projekt: piffa balkong

Ska sanningen fram så är jag inte det minsta sugen att sitta på balkongen över huvudtaget eftersom det för det mesta är kallt och regnigt ute, men piffa lite på den kan man ju göra i alla fall! Så är den redo när solen kommer.

Vi köpte trall-golv på Rusta som Tobias la direkt när vi kom hem. Så liten grej egentligen men det blev stor skillnad från innan! Nu ska jag bara bestämma mig för vilka blommor vi ska ha i balkonglådorna och hitta ett bord som passar med mina Fermob-stolar... 
Sen är det klart! 

Work in progress.


Sammanfattning av helgen

Så var ännu en helg över, och vad fort den har gått!
Vi har egentligen inte gjort någon speciellt utan mest tagit det lugnt.

I fredags var jag ju som ni redan vet på studentmottagning(klänningen blev för stor så jag körde byxdress) och sen när jag kom hem satt vi ute med våra hyresvärdar ett tag. Helt sjukt att det gick att sitta utomhus till mitt i natten med tanke på vad det har varit för väder... Men det var i alla fall supertrevligt! 

Igårkväll gjorde jag något jag aldrig varit ens i närheten av - jag hängde med Tobias på trav! Och även om vädret var bedrövligt så tyckte jag att det var kul. Så det kan bli fler gånger!

Söndagar brukar vara lugna och så har även den här varit. Långfrukost, småstädning i lägenheten, fika hos Momme och Moffa och sen hemmagjorda hamburgare till middag. En helg i lugnt tempo men det var precis vad jag behövde. Nu är jag laddad med energi för veckan!



Min frukost idag: Amerikanska pannkakor!

Vårruset och panikshoppning inför student

Hej på er!

Igår sprang jag Vårruset tillsammans med Hjärtebarnsföreningen. Har sprungit 5km en gång hittills i år så var faktiskt lite nervös över formen...men det gick super! Är ändå nöjd med 26 minuter även om jag borde kunna putsa till det rejält. Men där ser man vad cykling till och från jobbet och allmän vardagsmotion gör!

Idag är det fredag och student! Jag ska iväg på mottagning ikväll och har haft klädångest hela veckan. Löste detta med att hetsshoppa den här klänningen på lunchen idag:

http://www.mq.se/media/6030299_PRINTED_PRODUCT_LIST.jpg
Från Mq.

Har inte ens provat den och det finns en risk att den är lite stor, men den känns ändå som mitt bästa alternativ!

Middagstips: Den godaste räksalladen

I lördags åt vi räksallad till middag! Du kan såklart ha nästan exakt vad som helst i den här men följande hade jag:
Sallad
Rädisa
Fetaost
Kapris
Cocktailtomat
Avokado
Sparris stekt i smör med flingsalt 
Kokta ägg
Räkor snabbt frästa i olivolja med chili och vitlök
Citronklyftor på sidan 
En god vitlöksdressing 


Den är verkligen supergod! Vill du ha den lite mer mättande kan det säkert vara gott med tex quinoa på sidan, eller varför inte ett gott bröd?

En midsommarhelgsplan

Vilka veckor det har varit nu på slutet! Inte så att det har varit fullspäckat men jag har varit supertrött och tiden har rusat fram.

Vi har i alla fall bestämt oss för att vara i stugan på midsommar, och jag kan helt ärligt inte tänka mig något bättre. Bara mysa hela helgen, gå långa promenader med Nemo och ta det lugnt. Längtar så jag spricker! 


En bild från förra sommaren. Kanska drömmigt, eller hur?

RSS 2.0